Z satysfakcją informujemy, iż  nasza firma spełnia wymagania HACCP zgodnie z normą Codex Alimentarius. Potwierdzeniem jest Certyfikat Systemu Zarządzania dla sortowania i pakowania jaj kurzych jaki uzyskaliśmy po przeprowadzonym audycie. Proces certyfikacji przeprowadziła jednostka auditująca TUV NORD POLSKA Sp. z o.o.

System Analiz Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli – HACCP to postępowanie mające na celu zapewnienie bezpieczeństwa żywności przez identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń z punktu widzenia wymagań zdrowotnych żywności oraz ryzyka wystąpienia zagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i obrotu żywnością produktami spożywczymi. System ten ma również na celu określenie metod eliminacji lub ograniczania zagrożeń oraz ustalenie działań korygujących.


Related Posts

Aktualności

Prezentacja nowego kurnika

Serdecznie zapraszamy do obejrzenia materiału filmowego z otwarcia największego w Polsce kurnika z wolnym wybiegiem dla 60 tysięcy kur. Więcej na temat samej uroczystości TUTAJ.

Aktualności

Światowy Dzień Jajka w Suflidowie

Światowy Dzień Jaja organizowany jest od 21 lat, zawsze w drugi piątek października. Pomysłodawcą tego święta jest Międzynarodowa Komisja ds. Jaj (International Egg Commission), a jego celem pokazanie wyjątkowych zalet jaj, ich roli w wyżywieniu ludzi na całym Read more…

Aktualności

Największy w Polsce kurnik z wolnym wybiegiem

Miło nam poinformować, że w dniu  dzisiejszym, tj. 15 września 2017 roku odbyło się uroczyste otwarcie największego w całym kraju kurnika z wolnym wybiegiem. Znajdzie się  w nim miejsce dla 60 tysięcy kur a każda Read more…