Składniki:
8 jaj żółteZnatury,
5 g masła,
sól,
2 łyżki szczypiorku.

Szczypiorek umyć i pokroić. Wbić jajka do miski i wymieszać. Posolić do smaku.
Na patelni rozgrzać masło, następnie wrzucić jajka. Na wolnym ogniu smażyć jajecznicę często mieszając kilka minut do momentu ścięcia się jajek. Posypać szczypiorkiem i podawać od razu.


Related Posts

Kącik kulinarny

Zupa szczawiowa z jajkiem

Składniki (na 4 porcje): 2 młode marchewki 1 pietruszka 3 średniej wielkości ziemniaki mała cebula duży pęczek szczawiu lub dwa mniejsze łyżeczka masła 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego (może być z kostki) sól, pieprz Read more…

Kącik kulinarny

Ajerkoniak

Składniki: 0,25 litra śmietany 12-18% 250 ml spirytusu 2 całe jaja żółteZnatury 8 żółtek jaj żółteZnatury ¾ szklanki cukru 2 cukry waniliowe ½ litra wysoko procentowego mleka (od 3,2%) Przygotowanie: Całe jaja oraz żółtka wbijamy Read more…

Kącik kulinarny

Sernik  Adama

Ciasto: 3 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 margaryna 5 żółtek jajek żółteZnatury ½ szklanki cukru Masa serowa: 2 pudełka po 450g sera 1 budyń śmietankowy 1 cukier waniliowy ½ szklanki cukru pudru Read more…