Bezmięsne kotlety z jajem i kalafiorem
45 minut
6-8 sztuk
Łatwy
Składniki:
- 250 g - 300 g różyczek kalafiora
- 4 jaja żóteZnatury ugotowane na twardo
- 2 jaja surowe
- 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku / koperku
- sól i pieprz
- bułka tarta
KROK 1
Różyczki kalafiora ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Następnie rozdrobnić na małe kawałki.
KROK 2
Ugotowane na twardo jaja obrać i drobno pokroić. Razem z rozdrobnionym kalafiorem umieścić w misce, dodać jedno surowe jajo, bułkę tartą, szczypiorek i koperek (według uznania). Doprawić solą i pieprzem. Wszystko razem wymieszać.
KROK 3
Z powstałej masy uformować kotlety. Obtoczyć w roztrzepanym jaju, a następnie w bułce tartej. Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor.
SMACZNEGO!