Omlet ze szparagami
10 minut
1 porcja
Łatwy
Składniki:
- 2 jaja żółteZnatury
- 1 łyżka startego żółtego sera
- 1-2 łyżki mleka
- 5-6 szparagów
- sól, pieprz do smaku
- ser feta do posypania
KROK 1
Szparagi dokładnie myjemy, osuszamy, odłamujemy twarde końce i kroimy w cienkie plastry pod skosem.
KROK 2
W misce roztrzepujemy jaja wraz z 1-2 łyżkami mleka. Dodajemy ser, przyprawy oraz pokrojone szparagi. Wszystko razem mieszamy.
KROK 3
Masę wylewamy na rozgrzaną patelnię ( z roztopioną łyżką masła) i smażymy na wolnym ogniu, aż omlet się zetnie.
KROK 4
Gotowy omlet delikatnie zsuwamy na talerz, składając na pół. Dekorujemy według uznania, np. fetą, rukolą, czy pomidorkami koktajlowymi.
SMACZEGO!