Paluchy z ciasta francuskiego
45 minut
20-24 kawałki
Łatwy
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- kilka sztuk suszonych pomidorów (odsączonych z zalewy)
- 120-150 g sera żółtego
- 30-60 g ulubionej szynki
- pieprz, sól
- 1 jajo żółteZnatury
KROK 1
Ser, pomidory, szynkę pokroić w drobną kostkę. W zależności od powstałej konsystencji można dolać odrobinę zalewy z pomidorów suszonych. Doprawić do smaku.
KROK 2
Nadzienie rozłożyć równomiernie na połowę ciasta francuskiego, druga połową przykryć. Ostrym nożem pokroić ciasto na około 10- 12 części, a następnie każdy pasek przeciąć jeszcze na pół. Każdy z pasków przekręcić dwukrotnie i ułożyć na blachę. Posmarować roztrzepanym jajkiem.
KROK 3
Piec w 180-200 stopniach do momentu uzyskania złotobrązowego koloru.
SMACZNEGO!